AMSTERDAM - Het jaarlijkse race-evenement Masters of Formula 3 moet noodgedwongen uitwijken naar het circuit van Zolder in België.

De race, die sinds 1991 plaatsvond op Circuit Park Zandvoort, moet verhuizen omdat de Raad van State niet bereid was het circuit meer 'geluidsdagen' te geven.

A1GP

"Door de uitspraak van de Raad van State kwamen wij in een lastig parket", aldus circuitdirecteur Hans Ernst. Wij waren met de planning voor het komende autosportseizoen op Zandvoort namelijk al in een vergevorderd stadium, met evenementen als de DTM en de A1GP."

Tijdens de Masters of Formula 3 komen de beste rijders uit verschillende Formule 3-kampioenschappen tegen elkaar uit. Jos Verstappen was in 1993 de eerste Nederlandse winnaar. Tom Coronel wist in 1997 eveneens de titel in de wacht te slepen.

Alternatief

"We vinden het uitermate jammer dat de Masters niet op Zandvoort kunnen plaatsvinden, maar met Zolder hebben we een goed alternatief", verklaart Ernst, die de race volgend jaar weer in eigen huis wil hebben. "Het evenement hoort gewoon bij Zandvoort."