BARCELONA - Het bestuur van Barcelona vergadert maandag nog over de positie van Louis van Gaal bij de club. De Nederlandse trainer staat onder grote druk na de nederlaag van zondag tegen Celta de Vigo (2-0). Door het achtste verlies in de competitie zijn de Catalanen nog maar drie punten van een degradatieplaats verwijderd.

Van Gaal wil van geen vertrek weten. "Voor vragen over mijn positie moet je bij de voorzitter zijn", verklaarde hij. "Ik wil me volledig op het elftal concentreren. Het is belangrijk dat we uit deze crisis komen."

Vice-voorzitter Closa beloofde de situatie nog maandag te bespreken. "We moeten niet in alle haast handelen. De juiste mensen moeten elkaar eerst in alle rust spreken. Dat zal vandaag nog gebeuren."

'Adios Van Gaal'

Van Gaal leidde maandagmorgen gewoon de training van zijn ploeg. Volgens de Spaanse sportkranten was dat zijn laatste daad in Catalaanse dienst. 'Adios Van Gaal', kopte de sportkrant AS. 'Schuldig bevonden', verklaarden de collega's van Marca. 'Wat een schande', oordeelde de Catalaanse krant Sport.

Als het bestuur een einde maakt aan het contract met Van Gaal, krijgt de oefenmeester een afkoopsom van 7 miljoen euro mee. Daar houdt hij ruim 4 miljoen euro netto aan over. Barcelona heeft op dit moment nauwelijks geld. Mede daarom heeft het nog steeds geen opvolger voor de vertrokken Rivaldo gevonden.