BARCELONA - Barcelona heeft weer alleen de leiding genomen in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van Frank Rijkaard profiteerde van het gelijkspel van Sevilla bij Osasuna (0-0).

Barcelona won zaterdag zelf met 2-1 van Deportivo la Coruna. Het verschil tussen de Catalanen en Sevilla is nu twee punten. Real Madrid, dat met 2-1 won bij Celta de Vigo, staat derde op vijf punten van Barcelona.

Barcelona kwam zaterdag door Lionel Messi en Samuel Eto'o op 2-0. Adrian Lopez bracht na ruim een uur de spanning terug.

Smaakmaker

Nederlands international Giovanni van Bronckhorst deed mee bij Barca. Ronaldinho was weer eens de smaakmaker bij Barca. De Braziliaanse spelmaker forceerde bij de treffers de noodzakelijke opening in de stugge defensie van Deportivo.

Na de ontmoeting gaf Ronaldinho aan nog jaren bij Barcelona te willen voetballen. Hij reageerde daarmee op geruchten als zou een overstap naar AC Milan in de maak zijn. De leiding van Barca liet weten dat de ster zelfs een contract voor het leven mag tekenen.

Na de 2-0 ging de thuisclub het rustiger aan doen. Daardoor kwam Deportivo terug in de wedstrijd. Lopez profiteerde van een slordige kopbal van Van Bronckhorst, 2-1. Verder liet de lijstaanvoerder het niet komen.

Sevilla

Sevilla kon zondagavond niet in het spoor van de Catalanen blijven. Osasuna hield de ploeg op 0-0, waardoor er na 28 wedstrijden weer een gaatje is van twee punten tussen de nummer één en twee.

Van Nistelrooy

Real Madrid hield het verschil op vijf punten en dankte daarvoor Robinho, die in de slotfase van het moeizame duel tegen het laaggeplaatste Celta de Vigo de 2-1 verzorgde. Ruud van Nistelrooy had de Madrilenen in de eerste helft op 1-0 gebracht uit een door hem zelf versierde strafschop. Celta maakte op slag van rust gelijk door Angel.

Valencia bleef, op zes punten van de koploper, vierde op de ranglijst. In een aantrekkelijk duel won de formatie van Barca's stadsgenoot Espanyol, 3-2. David Villa, Vicente en Miguel Angel Angulo scoorden voor de favoriet.