BEERSEL - Oscar Freire heeft zondag voor de derde keer op rij de Brabantse Pijl gewonnen. De Spaanse wielrenner maakte het in Beersel na 200 kilometer af in de sprint van een kopgroep.

Zijn Nederlandse ploeggenoot Michael Boogerd (Rabo) verrichtte in de slotfase het werk voor Freire.

Supersterk

Freire, die al de openingsklassieker Milaan-Sanremo won, voelde zich een dag na de E3 Prijs nog niet optimaal. "Ik was nog wat vermoeid, ik was niet supersterk", reageerde hij voor de Belgische televisie.

Uiteindelijk versloeg hij in de spurt met overmacht de Belg Nick Nuijens en de Luxemburger Kim Kirchen. Karsten Kroon zat ook in de kopgroep, hij werd vijfde. Boogerd eindigde als zesde.

Trilogie

Freire miste zaterdag met Boogerd de slag, maar zondag was het duo sterk. "Michael heeft de laatste 8 kilometer op kop gesleurd", zei Freire dankbaar. "Gelukkig kon ik het afmaken, want de sprint was bergop en daardoor erg zwaar."

De Spaanse drievoudig wereldkampioen voltooide zijn trilogie een dag nadat de Belg Tom Boonen de E3 Prijs voor de vierde opeenvolgende keer op rij op zijn naam schreef. Beiden behoren volgende week zondag tot de favorieten in de tweede ProTour-klassieker, de Ronde van Vlaanderen.

Voigt

Jens Voigt heeft voor de derde keer in zijn loopbaan het Critérium International gewonnen. De Duitser van Team CSC won zondag de bijna honderd kilometer lange ochtendrit, waardoor hij de leiding in het klassement overnam van Olaf Pollack (Team Wiesenhof). Die voorsprong gaf hij in de afsluitende tijdrit niet meer prijs.

De Zweed Thomas Lökvist won de 8,3 kilometer lange rit tegen de klok. Daardoor kwam de renner van Française des Jeux in de eindrangschikking terecht op de tweede plaats. De Spanjaard Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) werd derde.

Voigt won de tweedaagse rittenkoers eerder in 2004 en 1999. Vorig jaar pakte de Italiaan Ivan Basso de eindzege.