ARNHEM - Na vier gelijke spelen op rij heeft Feyenoord weer eens gewonnen in de eredivisie. De Rotterdamse ploeg versloeg zondag Vitesse in het Gelredome met 1-0.

Spits Pierre van Hooijdonk maakte in de 79e minuut het doelpunt uit een fortuinlijke aanval.

Het zwakke duel in het Gelredome, met open dak, toonde eens te meer aan dat beide ploegen grote sportieve problemen hebben.

Vitesse won op 21 januari voor de laatste keer, van FC Groningen (3-2).

Met Feyenoord is het in 2007 tot dusver niet veel beter gesteld: veertien punten uit tien wedstrijden. De ploeg van Koeman won zondag voor de eerste na vier gelijke spelen op rij. De vijfde plaats staat onder druk.

Rouwbanden

Feyenoord begon aan het duel met rouwbanden om. De spelers toonden daarmee hun medeleven aan doelman Henk Timmer en diens familie.

De keeper van de Rotterdamse ploeg verloor afgelopen donderdag zijn moeder. Koeman liet Timmer daarna zelf beslissen of hij tegen Vitesse zou spelen.

Aanvoerder

Feyenoord trad in het Gelredome inderdaad aan met de derde doelman van Oranje en dat was maar goed ook. Timmer redde als aanvoerder onder meer twee keer voortreffelijk op open kansen voor Anduele Pryor en Fred Benson.

De Rotterdammers waren in de eerste helft slechts gevaarlijk als aanvaller Romeo Castelen aan de bal kwam. De snelle spits was een plaag voor zijn directe tegenstander Siebe Blondelle.

Castelen

Vlak voor de rust tikte Castelen de bal na een sterke actie net voorlangs. Het was de enige kans in de eerste helft voor Feyenoord, dat rommelig en onsamenhangend speelde.

Vooral verdedigend, met Alfred Schreuder als libero bij absentie van de geblesseerde Theo Lucius, leverde de Rotterdamse ploeg knoeiwerk af.

Koeman

Erwin Koeman gaf zondag in het Gelredome ronduit toe dat het voetbal van beide kanten "heel schraal" was. "Maar met 1-0 winnen bij Vitesse is prima. Dan heb je het gewoon heel goed gedaan", concludeerde de coach van Feyenoord.

Koeman toonde zich ook tevreden over het optreden van doelman Henk Timmer en spits Pierre van Hooijdonk. "Henk heeft sterk gespeeld en vooral in de beginfase uitstekende reddingen verricht."