PALMA DE MALLORCA - Theo Bos heeft zich zondagochtend bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen voor de finale van de sprint geplaatst.

Titelverdediger Bos klopte de Brit Craig MacLean in twee heats.

Zijn tegenstander komt uit de Franse confrontatie tussen Mickaël Bourgain en Gregory Bauge. De finale is zondagmiddag.

Tweede heat

Bos maakte een sterke indruk tegen MacLean, zijn tegenstander in de finale van vorig jaar. In de tweede heat permitteerde hij zich zelfs een blik op het tv-scherm. "Ik wilde even kijken waar hij zat", legde hij later uit.

Het vroege tijdstip waarop de halve finales werden verreden kon hem niet bekoren. "Ik vind het schandalig. De sprint staat bekend als het koningsnummer. Dat programmeer je toch niet om 10 uur 's ochtends."

Kilometer tijdrit

Tim Veldt is zondag bij het WK-baanwielrennen als vierde geëindigd op het onderdeel kilometer tijdrit. Veldt realiseerde een tijd van 1.02,480.

Het goud was voor de Brit Chris Hoy in 1.00,999. De Fransman Francois Pervis werd tweede in 1.01,838. Het brons was voor een andere Brit, Jamie Staff: 1.02,074. Teun Mulder eindigde als vijfde in 1.02,567.

Vrouwen

Bij de vrouwelijke wielrenners is Willy Kanis er zondag bij de niet in geslaagd de finale te bereiken op het onderdeel keirin.

De Kampense eindigde in haar heat in de tweede ronde als zesde en laatste.