MÜNCHEN - Bayern München heeft zaterdag in een uitverkocht stadion overtuigend van koploper Schalke 04 gewonnen. Roy Makaay had een groot aandeel in de overwinning. De Nederlandse spits bracht de thuisploeg al in de derde minuut op voorsprong.

Na een spannend uur met kansen over en weer maakte Hasan Salihamidzic het karwei ruim tien minuten voor tijd af: 2-0.

Werder Bremen

De nummer twee van de Bundesliga, Werder Bremen, kon niet volledig profiteren van de misstap van Schalke. De komende tegenstander van AZ in de kwartfinale van de UEFA-beker speelde uit bij Energie Cottbus gelijk (0-0). Werder is nu nog twee punten verwijderd van de lijstaanvoerder.

Bayern, met ook Mark van Bommel in de basis, is Schalke tot op zes punten genaderd. 'FC Hollywood' blijft echter op de vierde plaats staan omdat ook de nummer drie, VfB Stuttgart, zaterdag won: met 3-1 van Alemania Aachen.

Het noodlijdende Borussia Mönchengladbach pakte zaterdag een punt in de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt (1-1). Het team van de Nederlandse trainer Jos Luhukay staat nog steeds op de laatste plaats, maar heeft nu evenveel punten als Bochum. Bochum speelt zondag nog tegen Hannover 96.