COMO - AS Roma is de weg in de Italiaanse Serie A volledig kwijt. De poulegenoot van Ajax in de tweede ronde van de Champions League verloor zaterdag voor de derde keer op rij. Nog onthutsender was dat Como de dader was. De degradatiekandidaat had het hele seizoen nog geen duel gewonnen.

Het werd 2-0 in het stadion van Piacenza, waarheen Como wegens een straf was uitgeweken. Roma heerste lange tijd maar slaagde er niet in de uitblinkende doelman Brunner te passeren. In de tachtigste minuut verdween Roma-verdediger Dellas met rood naar de kant. Vervolgens ging het mis met de Romeinen die Music en Carbone namens Como zagen scoren.

Inter nestelde door de 3-0 zege op Empoli naast AC Milan dat verrassend verloor van Udinese (1-0). Vieri was bij Inter de grote man met een hattrick in de tweede helft, hij scoorde in de 69e, 73 en 85e minuut. De bonkige spits is topscorer van de Serie A met zestien treffers uit achttien wedstrijden.

Pech trof de ploeg opnieuw. Spits Crespo is al een tijdje geblesseerd en is pas over anderhalve maand inzetbaar, terwijl tegen Empoli de Argentijnse international Almeyda zijn rechterbeen brak.

Lazio Roma

Lazio Roma raakte de aansluiting met Milan en Inter kwijt door de verrassende thuisnederlaag tegen Reggina, 0-1, door een goal van Bonazzoli. Jaap Stam leidde de treffer met een fout in. Lazio bleef zo verwijderd van het clubrecord, zeventien wedstrijden op rij ongeslagen.