AMSTERDAM - De vierde etappe van de Ronde van Castilla y Leon in Spanje is gewonnen door de Spanjaard Alberto Contador. De renner van Discovery Channel pakte door de winst ook de leiding in het algemeen klassement.

Met de aankomst bergop moest de Rus Vladimir Karpets, die de leiderstrui had voor aanvang van de etappe, ruim tweeënhalve minuut toegeven en zakte naar de twintigste plaats.

Gesink

De beste Nederlander in het algemeen klassement is de 20-jarige Robert Gesink. Hij kwam in de etappe van donderdag met 1 minuut en 24 seconden achterstand van de winnaar binnen en klom naar de achttiende plaats.

Pieter Weening, eveneens van Rabo, moest in de vierde etappe ruim anderhalve minuut toegeven op Contador en steeg naar de 21e plaats.

Vinokourov

Vrijdag is de laatste etappe in de Spaanse etappekoers. Het is een wedstrijd over 162 kilometer van El Burgo de Osma naar Soria.

Vorig jaar werd de koers gewonnen door Alexander Vinokourov. De Kazachstaan eindigde toen voor ploeggenoot Spanjaard Luis Leon Sanchez en José Luis Rubiera, ook uit Spanje.