HEILBRON - Raemon Sluiter heeft in het weekeinde de halvefinale van het Challenger tennistoernooi in het Duitse Heilbronverloren van de Oostenrijker Jurgen Melzer: 6-7 2-6.

De Rotterdammer heeft nu een vrije week in de aanloop naar deeerste ronde Daviscup in Arnhem tegen Zwitserland. De overige ledenvan het Nederlandse Daviscupteam zullen komende week actief zijn inhet ATP indoortoernooi van Milaan. Dit zijn Sjeng Schalken, RichardKrajicek en Paul Haarhuis (dubbel).

Kristie Boogert sloeg zich met succes door de eerste tweekwalificaties van het Pacific Open, een met 1,3 miljoen eurogedoteerd vrouwentoernooi in Tokio. De 28-jarige Oud-Beijerlandseversloeg eerst de Japanse Haruka Inoue met 6-2 6-0 en vervolgens deRussin Jelena Likovtsjeva met 6-2 1-6 6-3. In de derde en laatstekwalificatie staat zij maandag tegenover de Zuid-Koreaanse Mi-RaJeon.

Seda Noorlander haalde de halve finale van het ITF-toernooi voorvrouwen in Fullerton, Californie. De Haagse zegevierde over deOostenrijkse Evelyn Fauth met 6-1 6-4. Een ITF-toernooi is tevergelijken met een challenger bij de mannen.