MARIBOR - Arjen Robben, Wesley Sneijder en Joris Mathijsen verwachten dat ze woensdagavond op tijd fit zijn voor de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in en tegen Slovenië. Dat lieten zij dinsdag voor het vertrek weten.

De drie internationals oefenden maandag nog apart van de spelersgroep. Ze hebben echter goede hoop dat ze dinsdagavond vanaf 18.30 uur volledig aan de laatste training van Oranje voor de wedstrijd in Celje kunnen deelnemen.

Blessures

Het snelle herstel van het drietal is een meevaller voor Marco van Basten. De bondscoach verloor maandag al Rafael van der Vaart met een kuitblessure. De speler van Hamburger SV raakte net als Mathijsen (hamstring), Robben (knie) en Sneijder (onderbeen) geblesseerd tijdens de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Roemenië (0-0).

Het Nederlands elftal arriveerde dinsdagmiddag met achttien spelers in Slovenië. Behalve Van der Vaart maken ook Denny Landzaat, Kew Jaliens, Tim de Cler en Henk Timmer geen deel meer uit van de selectie. Van Basten gaf aan dat hij het viertal niet meer nodig had.