ROTTERDAM - Een dag na zijn eerste training bij Sparta is Fritz Korbach alweer vertrokken. De oefenmeester werd donderdagmiddag onwel en besloot vrijdagmiddag na goed overleg met de Rotterdamse clubleiding terug te treden.

De 57-jarige Korbach kreeg van de clubarts van Sparta en een onafhankelijk medisch specialist het advies zijn eigen gezondheid boven de belangen van de club te laten prevaleren. Zijn lichaam zou niet sterk genoeg zijn om leiding aan een profclub te kunnen geven. Sparta moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dolf Roks vertrok deze week uit onvrede over de komst van Korbach.

Assistent-trainer Wilfred van Leeuwen en stagiair John de Wolf beschikken niet over de vereiste papieren. Ze zitten zaterdag wel op de bank tijdens het oefenduel van Sparta met NEC.

Voor de komst van Korbach informeerde Sparta al bij AZ naar de mogelijkheid om Henk van Stee over te nemen. De voormalig trainer van de Alkmaarse club is op dit moment met zijn ex-werkgever in een arbitragezaak verwikkeld. Het is niet bekend of het noodlijdende Sparta over de liquide middelen beschikt om opnieuw een hoofdtrainer te contracteren.

Het is niet de eerste keer dat Korbach last heeft van zijn gezondheid. Als trainer van De Graafschap raakte hij twee keer onwel. Eén keer net na zijn komst in Doetinchem en eenmaal tijdens een competitieduel met Fortuna Sittard. Korbach stond tot aan het einde van het seizoen bij Sparta onder contract.

Trainer Dolf Roks legde vervolgens zijn ambt neer. Korbach zette daarna zijn handtekening onder een contract dat hem tot het einde van het seizoen als hoofdtrainer aan Sparta verbindt.