MELBOURNE - Voor het eerst in zijn loopbaan heeft Rainer Schüttler de finale van een grandslamtoernooi bereikt. De 26-jarige Duitse tennisser was in de halve eindstrijd met 7-5 2-6 6-3 6-3 te sterk voor de Amerikaan Andy Roddick.

De bedwinger van Richard Krajicek in de tweede ronde neemt het zondag in de finale op tegen Roddicks landgenoot Andre Agassi. De drievoudig winnaar in Melbourne schakelde donderdag de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira uit.

Polsblessure

Roddick werd in de wedstrijd tegen Schüttler gehinderd door een polsblessure. Hij liet zich tijdens de pauzes regelmatig aan het gewricht behandelen. Bovendien had hij zichtbaar last van de warmte. Wegens de hoge tempraturen was het dak in de Rod Laver Arena gesloten.

De marathonpartij van vijf uur tegen Marokkaan Younes el Aynaoui in de kwartfinales had duidelijk zijn tol geëist van de jonge Amerikaan. Roddick weigerde de strijd te staken, maar nadat hij in de vierde set al vroeg zijn service moest inleveren, kon hij het de fitte Schüttler niet meer moeilijk maken.