ALKMAAR - Baanwielrenner Theo Bos wordt tot en met de Olympische Spelen van 2008 gesponsord door Rabobank. De wereldkampioen sprint tekende woensdag in Alkmaar in het bijzijn van Theo de Rooij, directeur wielerploegen van de bank, het contract.

De Rooij noemde Bos een sporticoon: "Zijn imago en instelling passen perfect bij onze ploeg. Het is niet meer dan logisch dat we Theo aan boord wilden trekken." Bos gaat geen deel uitmaken van een van de ploegen, maar wordt op zelfstandige basis ondersteund. Tot aan de Spelen in Peking zal hij zeker niet op de weg uitkomen.

Erkenning

Met Rabobank als hoofdsponsor, naast de reeds bestaande overeenkomsten met kleinere geldschieters, heeft Bos de rust waarin hij zich volledig kan concentreren op zijn sport. "Ik heb nu een stabiele organisatie achter me. Ik zie het ook als een vorm van erkenning al realiseer ik me dat het voor de Rabobank ook een strategische zet is." In zijn werkwijze verandert weinig. "Ik blijf onafhankelijk opereren." Te beginnen volgende week op Mallorca waar hij volgende week wereldtitels op sprint en keirin verdedigt.

Over de toekomst na Peking wilde Bos zich nu nog niet al te druk maken. De weg is een optie voor de 23-jarige Hierdenaar. De Rooij ziet zeker mogelijkheden. "Hij is nog superjong. Als Theo in Peking zijn sportieve doelen bereikt, behoort de stap naar de weg tot de mogelijkheden. We zouden hem dan aan een van onze ploegen kunnen toevoegen."