EINDHOVEN - De van een knieblessure genezen Mark van Bommel is zaterdagmiddag tijdens zijn rentree in het tweede elftal van PSV van het veld gestuurd. De international kreeg in de 58e minuut van de verloren thuiswedstrijd tegen het beloftenteam van Ajax (0-1) zijn tweede gele kaart.

Volgens de reglementen van de KNVB is Van Bommel geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd van het tweede elftal. Bij een directe rode kaart had de middenvelder ook duels van de Eindhovense hoofdmacht moeten overslaan.

Afgezien van de twee gele kaarten maakte Van Bommel een geslaagde rentree. De Limburger scheurde op 26 september tijdens een thuisduel in de Champions League met Lazio Roma zijn kruisbanden. De technische staf van PSV verwachtte aanvankelijk pas na de winterstop weer een beroep op de aanvoerder te kunnen doen. Hij herstelde echter sneller dan verwacht.

De mogelijkheid bestaat dat trainer Erik Gerets de middenvelder in de selectie voor de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki in de derde ronde van de UEFA-beker opneemt. De Eindhovenaren verloren de uitwedstrijd met 3-2.