ROTTERDAM - Feyenoord heeft zondag voor de vierde keer op rij gelijk gespeeld in de eredivisie. Na de wedstrijden tegen ADO Den Haag (3-3), Roda JC (1-1) en AZ (0-0) eindigde ook het thuisduel met laagvlieger Willem II teleurstellend in remise: 0-0.

De Rotterdamse voorsprong op nummer zes SC Heerenveen bedraagt nog maar twee punten. Beide ploegen spelen volgende maand tijdens de laatste speelronde in Friesland nog tegen elkaar.

Aan de vijfde plaats is het laatste ticket verbonden voor deelname aan de eerste play-offs om Europees voetbal.

Wat Feyenoord bijna de gehele wedstrijd liet zien, was bedroevend. De thuisploeg speelde zonder tempo en zonder inspiratie. Plichtmatig werd de bal rondgespeeld. Er viel geen enkele lijn in het slappe spel te ontdekken.

Van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk, basisspeler bij absentie van de geblesseerde Angelos Charisteas, was met een indraaiende vrije trap als enige Feyenoorder dicht bij een treffer. Het effectvolle schot ging net voorlangs bij het doel van Maikel Aerts.

De keeper van Willem II is nog eigendom van Feyenoord. Hij verhuisde tijdens de winterstop naar Tilburg, omdat hij bij trainer Koeman in De Kuip geen goed meer kon doen.

De oud-international knapte volledig op Aerts af toen hij vorig seizoen in een thuiswedstrijd tegen FC Twente tijdens de rust zelf om een wissel vroeg wegens mentale problemen.

Een opmerkelijk verzoek waar hij, zo bleek zondag uit een interview in het programmablad van Feyenoord, nog steeds geen spijt van heeft. Bij Koeman hoefde hij nadien echter niet meer aan te komen.

Aanvoerder

Veel werk kreeg Aerts in de eerste helft niet te doen. Collega Henk Timmer had het drukker, vooral bij enkele doelrijpe acties van Said Boutahar. Na 27 minuten was voor aanvoerder Theo Lucius het duel voorbij.

Hij had bij nader inzien toch meer last van zijn pijnlijke hamstring dan hij vooraf dacht. Met de laconieke Karim Saídi werd Feyenoord er defensief bepaald niet sterker op.

Met Stein Huysegems voor de sukkelende Joonas Kolkka, die op zoek is naar zijn zelfvertrouwen, begon het opgepepte Feyenoord agressief aan de tweede helft. Na een goede serie kansen die net geen treffer opleverde, verzandde het spel van de thuisploeg weer snel.

Ontzag

Willem II toonde evenwel te veel ontzag voor Feyenoord om vol voor de winst te gaan. Al had Cristiano in de slotfase een vrije schietkans absoluut moeten benutten.

Aerts hield Huysegems en Castelen knap van scoren af. Daarmee toonde hij aan dat hij wel degelijk in De Kuip durft te keepen. Vlak voor tijd claimde Feyenoorder Buijs nog tevergeefs een strafschop bij arbiter Kevin Blom: 0-0.