MELBOURNE - Christijan Albers is er niet in geslaagd de finish te halen in de GP van Australië. De Nederlander maakte in de tiende ronde een stuurfout en parkeerde zijn Spyker in de bandenmuur. Teamgenoot Adrian Sutil reed de race wel uit. De debutant werd 17de en laatste.

"Na de kwalificatie was ik niet tevreden over de balans van mijn wagen en dus besloot ik met de reservewagen te starten. Mijn start verliep goed en de eerste tien rondjes kon ik enkele heel snelle tijden rijden. Helaas maakte ik toen een foutje en gleed ik van de baan", bekende Albers schuld. "Ik kan alleen maar hopen dat het in Maleisië beter gaat."

Albers beleefde inderdaad geen leuk weekend in Australië. Tijdens de kwalificatie was hij meer dan twee seconden trager dan zijn teamgenoot Adrian Sutil. Bovendien slaagde jonge Duitser er wel in om de race uit te rijden. Al maakte de debutant wel enkele foutjes.

"In het begin van de race had ik een kleine aanrijding met Anthony Davidson, maar ik kon daarna toch nog goede rondetijden neerzetten. Helaas kreeg ik door mijn gebrek aan ervaring twee keer een drive through straf. Het kan dus enkel verbeteren."