LOS ANGELES - Los Angeles Lakers heeft in de NBA dankzij een ontketende Kobe Bryant de Portland Trailblazers verslagen met 116-111. De ster van de Lakers maakte meer dan de helft van de punten van zijn team.

De teller bleef staan op 65. Het was de eerste keer dit seizoen in de NBA dat een speler in een wedstrijd meer dan 60 punten scoorde.

Bryant scoorde in zijn laatste zes wedstrijden gemiddeld 35 punten. De Lakers-guard heeft nu in zestig wedstrijden gemiddeld bijna 30 punten per wedstrijd gescoord.

De Lakers staan op dit moment zevende in de Western Conference, maar hebben een ruime marge op de nummer acht, de Los Angeles Clippers. De beste acht teams hebben recht op een play-offticket.

Vorm

Detroit Pistons deed goede zaken door de Suns, de nummer twee van de NBA, in Phoenix ruim te verslaan: 105-83. De nummer één in de Eastern Conference won voor de vijfde keer op rij en lijkt richting de play-offs steeds beter in vorm te komen.

Vooral verdedigend zijn de Pistons de laatste wedstrijden erg sterk. Guard Robert Murray, die vroeg in de wedstrijd de plaats van de geblesseerde basisspeler Chauncey Billups innam, was de grote man bij de Pistons. Hij scoorde 25 punten.

Overige uitslagen NBA vrijdag:

Houston Rockets - Toronto Raptors 114-100
Utah Jazz - Philadelphia 76ers 88-89
Los Angeles Clippers - Charlotte Bobcats 102-93
New Orleans Hornets - New York Knicks 92-90
Sacramento Kings - Miami Heat 97-103
Boston Celtics - Dallas Mavericks 101-106
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 86-103