MANCHESTER/AMSTERDAM - Manchester United kan de rest van het seizoen geen beroep meer doen op Mikael Silvestre. De Franse verdediger raakte vorige week in de Champions League-ontmoeting met Lille geblesseerd aan zijn schouder. Chelsea is Wayne Bridge voor een paar weken kwijt.

In de blessuretijd van het duel met Lille raakte Silvestre's schouder uit de kom. Inmiddels is hij geopereerd aan het gewricht.

Volgens een woordvoerder van Manchester United staat Silvestre drie maanden aan de kant. De Engelse club heeft inmiddels een volle ziekenboeg. Ook Edwin van der Sar, Louis Saha, Ole Gunnar Solskjaer en Darren Fletcher kunnen voorlopig niet spelen.

Bridge

Chelsea moet het in de titelstrijd in de Premier League zeker drie weken stellen zonder Wayne Bridge. De 26-jarige verdediger heeft een scheurtje in zijn meniscus en moet daarvoor onder het mes. Bridge kwam dit seizoen door verschillende blessures pas vijftien keer in actie voor de Blues.

De medische staf had gehoopt de operatie uit te stellen tot na afloop van het seizoen, maar de pijn werd de laatste weken ondraaglijk. "Daarom is het beter om niet langer te wachten", zegt clubarts Bryan English. "Dan kan hij als het goed is over drie weken weer op het veld staan."

Bridge werd in zijn carrière al vaker achtervolgd door blessures. Twee jaar geleden stond de linksback, die vorig seizoen door Chelsea werd uitgeleend aan Fulham, lang aan de kant met een dubbele enkelbreuk.