MELBOURNE - Giedo Van der Garde debuteert komend weekend hoogstwaarschijnlijk niet in de Formule1. De Nederlander beschikt nog steeds niet over een superlicentie en dreigt daardoor pas in Bahrein voor het eerst in actie te kunnen komen voor het Spyker-team.

Officieel maakt Van Der Garde nog steeds kans om op vrijdag voor Spyker deel te nemen aan de oefenritten, maar Autosport denkt dat het debuut noodgedwongen wordt uitgesteld. De Nederlander beschikt immers nog steeds niet over een superlicentie en mag daardoor niet racen. De kans dat de FIA woensdag of donderdag alsnog zo'n F1-rijbewijs aan Van der Garde toekent is volgens het toonaangevende Britse magazine vrijwel onbestaande.

Verzet Super Aguri

Zelfs wanneer Van der Garde alsnog een superlicentie krijgt ,is een debuut in Australië uitgesloten. Voormalige werkgever Super Aguri blijft zich immers verzetten tegen de overstap van de Nederlander naar Spyker.

"De situatie met Van der Garde en Spyker is nog lang niet uitgeklaard. We beschikken nog steeds over een geldig contract met Giedo. Hij is nog steeds welkom binnen ons team, maar als hij toch bij een ander team aan de slag wil, dan moet hij met ons een of andere overeenkomst maken. Pas dan kan hij een superlicentie krijgen", maakte Super Aguri teammanager Audetto de Nederlander nogmaals duidelijk.

Voor Van der Garde start het seizoen in elk geval al op een slechte manier. De Nederlander dreigt nu pas tijdens het derde raceweekend van het seizoen te kunnen debuteren. Spyker gaf eerder immers reeds te kennen dat testrijder Fauzy in Maleisië mag testen voor eigen publiek.