In de derde minuut van de extra speeltijd tegen Helmond Sport heeft Dordrecht'90 waarschijnlijk de tweede periodetitel in de Gouden Gids Divisie verspeeld. Pal voor het laatste fluitsignaal maakte Dassen 2-2 voor Helmond Sport.

Dordrecht had moeten winnen om een kans te hebben tegen Cambuur Leeuwarden en Emmen, die zaterdag allebei een uitwedstrijd spelen. Cambuur speelt bij Go Ahead Eagles en Emmen bij Telstar. De Friezen hebben twee doelpunten voordeel staan. Alleen als beide ploegen gelijkspelen of verliezen, kan Dordrecht alsnog feestvieren.

Excelsior is opnieuw op de goede weg. Thuis werd met 3-0 gewonnen van FC Zwolle door doelpunten van Buffel, Schol (eigen doel) en Pinas. Met TOP Oss is het droevig gesteld. Bij Eindhoven werd vrijdag met 3-1 verloren en dat betekende de negende nederlaag op rij. TOP Oss verloor in de tweede periode alle wedstrijden. Dit is uitzonderlijk.

Met MVV, dat door de gemeente Maastricht van de ondergang zal worden gered, gaat het sportief nog steeds niet goed. Veendam kwam in de Limburgse hoofdstad winnen door een vroege treffer van Hendriksen. In de 25e minuut miste Daumantas voor MVV een strafschop. In de 75e minuut kreeg doelman Spillmann de rode kaart wegens hands buiten het strafschopgebied. Zijn vervanger was vierde doelman Ton Muiters. De keepers 2 en 3 waren geblesseerd.

Haarlem, lang onderaan in de eerste divisie, is aan een opmars bezig. Bij VVV werd de zesde uitzege behaald (1-2) door doelpunten van Tamerus en Koordes.

Sportweek Online