INDIAN WELLS - Vera Zvonareva heeft als eerste de kwartfinales bereikt van het tennistoernooi in Indian Wells. De als vijftiende geplaatste Russin schakelde zeer verrassend haar favoriete landgenote Maria Sjarapova uit in drie sets: 4-6 7-5 6-1.

Zvonareva moet later op de dag nogmaals de baan op. In de tweede ronde van het dubbelspel treft ze met haar Franse partner Nathalie Dechy het Nederlands-Italiaanse koppel Michaëlla Krajicek/Tathiana Garbin.

Henin

Door het verlies van Sjarapova zal Justine Henin-Hardenne bij de eerstkomende uitgave van de wereldranglijst weer bovenaan staan. De Belgische tennisster neemt de koppositie over van de Russin.

Roddick

Andy Roddick heeft het publiek in Indian Wells niet teleurgesteld. De enige Amerikaan die nog actief is in het enkelspel bereikte dinsdag de kwartfinale ten koste van de als vijftiende geplaatste Fransman Richard Gasquet: 7-6 (3), 6-3. De nummer drie van de plaatsingslijst sloeg de partij uit met zijn vijftiende ace.

Roddick stuit in de kwartfinale op de Kroaat Ivan Ljubicic (8). Ook Rafael Nadal voegde zich bij de laatste acht. De als tweede geplaatste Spanjaard veegde zijn landgenoot en voormalig Roland Garros-winnaar Juan Carlos Ferrero met 6-1, 6-1 van de baan.