AMSTERDAM - Mark van Bommel mist beide wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League tegen AC Milan. De middenvelder van Bayern München is door de tuchtcommissie van de Uefa voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de achtste finale tegen Real Madrid.

Bovendien wordt de voorwaardelijke schorsing van één duel na obscene gebaren tegen het Spaanse publiek in de heenwedstrijd omgezet in een onvoorwaardelijke straf.

Proeftijd

De voormalig PSV'er maakte eind februari in Madrid een beledigend gebaar naar de aanhang van het thuispubliek nadat hij de belangrijke tweede treffer voor Bayern had gemaakt. Na de 3-2 nederlaag in Spanje wonnen de Duitsers in eigen huis met 2-1, wat voldoende was voor een plaats in de kwartfinale.

In de slotfase van dat laatste duel kreeg Van Bommel zijn tweede gele kaart nadat hij het aan de stok had gekregen met Mahamadou Diarra. Omdat de actie van de Limburger binnen zijn proeftijd van één jaar viel, wordt hij alsnog geschorst voor het obscene gebaar tijdens de uitwedstrijd.

Bayern München moet op 3 april eerst op bezoek bij AC Milan. Acht dagen later zijn de rossoneri te gast in de Allianz-Arena.