KATWIJK - Het A1 Team Nederland van teambaas Jan Lammers brengt voor de laatste drie autoraces van het A1GP-seizoen enkele wijzigingen aan in de vaste formatie. Met name nieuwkomer Renger van der Zande krijgt meer kans om zich te onderscheiden.

Hij zal aan de start verschijnen van de komende A1GP Sprintrace in Mexico City en neemt daar ook de kwalificatie op zaterdag voor zijn rekening. Eerste coureur Jeroen Bleekemolen neemt daarna tijdens de hoofdrace op 25 maart weer het stuur over van Van der Zande.

Beeld

Tijdens de race in Shanghai komt Van der Zande voor de eerste keer het volledige weekeinde in actie. In de laatste race op Brands Hatch (Groot-Brittannië) vervult Bleekemolen weer zijn normale rol. Van der Zande werkt dan alleen de Rookie-test op vrijdag af.

"We doen dit niet omdat we niet tevreden zijn over de prestaties van Jeroen Bleekemolen", legde Lammers uit. "We willen Renger de gelegenheid geven om zichzelf onder echte race-omstandigheden te laten zien. Daardoor krijgen we een beter beeld van hem in A1GP en hoe het werkt met twee rijders die ieder één race rijden in één raceweekend."