AMSTERDAM - Chelsea-coach Jose Mourinho dreigt de Britse pers met een algehele boycot. De manager beschuldigt de journalisten ervan zijn woorden te verdraaien. Dit meldt The Guardian.

Mourinho overweegt een boycot nadat verschillende Engelse kranten meldden dat de Portugees een overstap overweegt naar Real Madrid. Volgens de coach van de nummer twee in de Premiership waren zijn woorden echter volledig verdraaid. Het enige wat hij over de Spaanse topclub zou hebben gezegd, is dat elke coach daar wel zou willen werken.

De omstreden manager kwam afgelopen weekeinde ook al in opspraak nadat hij scheidsrechter Mike Riley voor 'hoerenzoon' zou hebben uitgemaakt. De Britse voetbalbond FA besloot de trainer hiervoor echter niet te vervolgen.

Op televisiebeelden was duidelijk te horen dat Mourinho het woord 'puta' in de mond nam, maar volgens de coach was dat niet ongebruikelijk. "Sommige woorden gebruik ik gewoon in elke zin. Ook tegenover mezelf of tegen de spelers. Ik kan nu eenmaal emotioneel reageren, maar ik blijf altijd beleefd."