AMSTERDAM - Bayern München kan een transfer van Rafael van der Vaart van HSV bij voorbaat vergeten. "Rafael is niet te koop", stelt Dietmar Beiersdorfer, technisch directeur van de Hamburgers, op de website van de club.

"Hij heeft bij ons een contract tot 2010. Hij is een steunpilaar van ons elftal die in onze toekomstplannen een belangrijke rol speelt."

Franz Beckenbauer liet dit weekend weten dat hij de komst van Van der Vaart naar Bayern volgend seizoen wel ziet zitten. 'Der Kaiser' voegde daar wel aan toe dat hij niet verwacht dat zijn huidige werkgever HSV hem zomaar zou laten gaan.

Contract

De oud-Ajacied verklaarde een maand geleden nog zijn contract in Hamburg uit te dienen, ook als de club dit seizoen onverhoopt mocht degraderen. Sinds trainer Huub Stevens begin februari het roer bij HSV overnam van Thomas Doll is de club bezig aan een opvallende opmars in de Bundesliga.

Stevens is een ongelooflijk harde werker die zich snel in de ploeg heeft ingepast, stelt Beiersdorfer. "Hij heeft het elftal in korte tijd een teamgeest gegeven."