AMSTERDAM - José Mourinho wordt niet vervolgd voor het beledigen van scheidsrechter Mike Riley tijdens de FA Cup-wedstrijd van Chelsea tegen Tottenham Hotspur. De trainer van Chelsea zou de leidsman een 'bitch' hebben genoemd. Volgens The Sun heeft de Portugees zelfs 'Hoerenzoon' gezegd.

De voetbalbond heeft met Riley over het incident gesproken, maar zag vervolgens onvoldoende reden om tot vervolging over te gaan.

Elke zin

Mourinho erkent dat hij in het heetst van de strijd iets naar de arbiter heeft geroepen, maar volgens hem was dat niet als een belediging bedoeld. "Sommige woorden gebruik ik gewoon in elke zin. Ook tegenover mezelf of tegen de spelers. Ik kan nu eenmaal emotioneel reageren, maar ik blijf altijd beleefd."

De Portugees gaf volmondig toe dat hij het lang niet altijd eens was met de beslissingen van Riley. "Hij was absoluut niet op onze hand. Het was misschien niet van doorslaggevend belang, maar alle vrije trappen op het middenveld waren voor Tottenham", mopperde Mourinho na afloop van de wedstrijd, die eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Blackburn Rovers

Chelsea moet zich volgende week in een replay op White Hart Lane proberen ten koste van Tottenham bij de laatste vier in de FA Cup te scharen. De winnaar van de replay treft in de halve finale Blackburn Rovers, wees de loting maandag uit. De andere halve eindstrijd gaat tussen Watford en de winnaar van de replay tussen Manchester United en Middlesbrough. De halve finales staan gepland voor 14 en 15 april.