MüNCHEN - Rafael van der Vaart kan binnen afzienbare tijd mogelijk een lucratieve aanbieding van Bayern München verwachten. De aanvoerder van Hamburger SV staat er bijzonder goed op bij Kaiser Franz Beckenbauer, nog steeds de grote baas bij 'FC Hollywood.'

"Hij voldoet volledig aan het profiel dat we voor nieuwe spelers hebben opgesteld", liet de 61-jarige grootheid van het Duitse voetbal weten. "Rafael van der Vaart zou heel goed bij Bayern passen. Hij heeft het juiste kaliber, maar ik verwacht niet dat Hamburger SV hem zomaar wil laten gaan."

Volgens Franz Beckenbauer, die als speler en als bondscoach de wereldtitel met Duitsland won, heeft Bayern vooral behoefte aan een spelmaker op het middenveld. "We hebben een creatieve man nodig, die centraal op het middenveld offensief kan spelen", benadrukte Beckenbauer zijn voorkeur voor een type-Van der Vaart. Met Roy Makaay en Mark van Bommel heeft Nederland al twee sterke troeven bij de topclub uit Beieren.

Transfers

De preses van Bayern kondigde voor de komende maanden een agressieve transferpolitiek van zijn club aan. "Als we een speler willen hebben, moet hij ook komen. In het verleden hebben we soms te voorzichtig gehandeld. Dat moet afgelopen zijn. We hebben het geld en de mogelijkheden om een groot team neer te zetten. Dat moet je op het veld kunnen terugzien."

Hitzfeld

Beckenbauer toonde zich eveneens een groot voorstander van het aanblijven van de teruggekeerde coach Ottmar Hitzfeld. Onder de opvolger van de begin dit jaar ontslagen Felix Magath plaatste Bayern zich onder meer voor de kwartfinales van de Champions League. "Ottmar heeft lang genoeg kunnen uitrusten. Hij straalt leiderschap en gedrevenheid uit", oordeelde de machtige Beckenbauer.