KERKRADE - Roda JC is onder de nieuwe trainer Raymond Atteveld nog altijd ongeslagen in de eredivisie. De opvolger van Huub Stevens (naar HSV) kon vrijdagvond echter onmogelijk tevreden zijn met het puntje in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht: 0-0. De Limburgse subtopper had ruim tachtig minuten een numerieke meerderheid, maar buitte dat niet uit.

FC Utrecht, dat bijna veertien jaar geleden voor de laatste keer een competitiewedstrijd won in Kerkrade, stond al na acht minuten met tien man. Arbiter Roelof Luinge stuurde op advies van zijn grensrechter aanvaller Ali Boussaboun van het veld, na een meervoudig handgemeen met tegenstander Vincent Lachambre.

De huurling van Feyenoord reageerde furieus op zijn rode kaart, zeker ook omdat zijn Limburgse opponent vrijuit ging. De aanklager betaald voetbal zal op basis van de tv-beelden, die niets aan duidelijkheid te wensen overlieten, vrijwel zeker ook een onderzoek beginnen naar het wangedrag van Lachambre.

Met tien man leek er voor FC Utrecht niet veel meer te halen in het Parkstad Limburg Stadion. Toch bleven de domstedelingen goed overeind. Dat was mede te danken aan het lage tempo dat Roda JC hanteerde. De thuisploeg was in de eerste helft alleen door kopballen van Andres Oper en Pa-Modou Kah gevaarlijk.

Van FC Utrecht ging nauwelijks enige dreiging uit. Robin Nelisse was na het vertrek van Boussaboun de enige frontsoldaat in de formatie van coach Foeke Booy.

Na de rust nam de druk van Roda JC toe, maar de Utrechtse defensie bleef redelijk gesloten. Na ruim een uur was Adil Ramzi dicht bij een doelpunt. Diens schot eindigde op de lat. Bij FC Utrecht rook invaller Cedric van der Gun, terug na lang blessureleed, nog aan een treffer. Het bleef evenwel 0-0, met vijf gele kaarten voor het zwaar bestrafte FC Utrecht en drie boekingen voor Roda JC.