AMSTERDAM - Michael Schumacher wordt geen teambaas bij Ferrari, maar gaat in de toekomst misschien toch een F1-team leiden. Volgens de voormalige manager van de Duitser, Willi Weber, overweegt Schumacher de aankoop van een eigen renstal.

"Michael wordt nooit teambaas bij Ferrari. Dat is een te grote verantwoordelijkheid, vergt te veel werk en veroorzaakt immens veel stress. Maar voor een eigen F1-team zie ik Michael deze inspanningen wel doen. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik sluit niet uit dat we binnenkort op een miljonair afstappen en diens tweede F1-team kopen", aldus Weber in de Krant AZ.

Toro Rosso

Toevallig is er momenteel een miljonair met twee teams aanwezig in de Formule 1. Red Bull baas Dietrich Mateschitz kocht eerst het Jaguar-team en vorig jaar ook Minardi. Dit laatst team werd omgedoopt tot Scuderia Toro Rosso en intussen deels eigendom van voormalig F1-rijder Gerhard Berger.

Mateschitz liet echter al weten dat het team op korte termijn financieel onafhankelijk moet worden. Lukt dit niet, dan sluit hij een verkoop niet uit, en daar komt Michael Schumacher dus mogelijk in beeld. Of het allemaal zo'n vaart zal lopen is natuurlijk nog lang niet duidelijk.

Schumacher hield de Formule 1 net voor bekeken om meer vrije tijd voor zijn familie en zichzelf te hebben. Een snelle terugkeer als teambaas zit er dan ook niet meteen in, maar de Duitser heeft wel altijd gezegd na een paar jaar opnieuw in de sport aan de slag te willen gaan.