EINDHOVEN - Bij PSV is teleurgesteld gereageerd op de loting voor de kwartfinale van de Champions League. De Eindhovense club treft daarin Liverpool, dat eerder in de groepsfase van het toernooi ook al een tegenstander was."

"We wilden tegen iedereen spelen, behalve tegen Liverpool", zei trainer Ronald Koeman vrijdag direct na de loting. "We hebben daar natuurlijk al gevoetbald dit seizoen en hadden graag ergens anders heen gewild." PSV speelt op 3 april eerst thuis, waarna op 11 april de return volgt op Anfield. Bij winst wacht Chelsea of Valencia in de halve eindstrijd.

In de groepsfase wist PSV niet te winnen van de ploeg waarin de Nederlanders Dirk Kuyt en Boudewijn Zenden spelen. Thuis hielden de Eindhovenaren Liverpool op 0-0. In de uitwedstrijd won de Engelse topploeg met 2-0. PSV was toen overigens al geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi.

Shit

Koeman: "Toen de loting bekend was, zei ik zacht 'shit' tegen mezelf. Aan de andere kant ben ik natuurlijk wel heel blij dat we er bij zijn. Maar Liverpool is een vervelende tegenstander die net als wij speelt vanuit een defensieve organisatie. Bovendien zijn ze fysiek sterk. In de vorige ronde hebben ze Barcelona uitgeschakeld en dat is natuurlijk heel knap. Dat een ploeg als Barça in twee wedstrijden slechts twee goals kan maken zegt natuurlijk genoeg over hun defensieve kracht."

Naast de kracht van Liverpool baalde Koeman vooral van de loting omdat PSV voor de winterstop al twee keer tegen Liverpool heeft gespeeld. "Als je zover komt, dan hoop je natuurlijk op iets anders. Dit neemt toch een beetje het plezier weg dat je normaal gesproken hebt na een loting. Van alle tegenstander die we konden treffen, is dit een van de lastigste. Ik denk dat we tegen AS Roma of Bayern München iets meer kans hadden gehad om verder te komen."

Jammer

Middenvelder Timmy Simons reageerde onderkoeld op de komende tegenstander in de Champions League. De Belg vond het jammer dat PSV in de kwartfinale opnieuw tegen Liverpool speelt. "Treurnis is iets te sterk uitgedrukt", aldus Simons. "Maar het was leuk geweest als we een andere club hadden geloot."

"Het is natuurlijk wel vreemd om twee keer in drie maanden tegen dezelfde tegenstander te spelen", zei Simons vrijdagmiddag vlak na de loting. "Maar als je hoopt op een club krijg je vaak wat anders. Al is het nu wel een totaal andere situatie dan de vorige keer. Nu is het de knock-outfase en daarin kan van alles gebeuren. De ploegen kennen elkaar, het zal een tactisch steekspel worden."

Onderschatting

In Liverpool waarschuwde Rafael Benitez voor onderschatting. De Spaanse coach reageerde op een enquête onder de supporters op de website. Liefst 35 procent van de respondenten wenste PSV als opponent. "In deze fase van de competitie is elk team lastig.

Natuurlijk weten we alles van PSV maar dat betekent niet dat het een makkie wordt. Zij weten ook alles van ons. We zullen heel voorzichtig moeten zijn."

Zenden

Voor Boudewijn Zenden staat één ding vast: zijn ploeg Liverpool zal PSV niet onderschatten. "Dat ze in de vorige ronde Arsenal hebben uitgeschakeld wordt in Engeland gezien als een fantastische prestatie", zei de voetballer.

Mede daarom kun je wel stellen dat er geen onderschatting aan te pas komt als we tegen elkaar spelen. PSV is een topclub die speelt vanuit een goede organisatie en bovendien over veel talent beschikt. Ze kunnen het iedereen lastig maken."

Groepsfase

Dat de twee clubs elkaar eerder dit seizoen ook in de groepsfase van het toernooi al troffen, vindt Zenden jammer. "Maar voor ons is het ook gunstig dat we geen andere Engelse club treffen, die komen we voldoende tegen in de nationale competitie en de Engelse bekertoernooien."

"Natuurlijk speel je liever tegen een tegenstander die je nog niet bent tegengekomen. Iets nieuws had ik persoonlijk ook leuker gevonden."

Voordeel

Dat Liverpool eerst in Eindhoven speelt, is volgens Zenden een voordeel: "We zijn verdedigend sterk en kunnen altijd een goal maken. Dat zag je ook tegen Barcelona."

"Daar scoorden we ook twee keer en wonnen we met 2-1 in de uitwedstrijd. Dat we thuis met 1-0 verloren, deed er uiteindelijk niet meer toe, al waren we ook toen fantastisch. We hadden met rust ook met 3-0 voor kunnen staan."

Kwartfinales

De andere wedstrijden in de kwartfinale zijn:
AC Milan (Ita) - Bayern München (Dui)
AS Roma (Ita) - Manchester United (Eng)
Chelsea (Eng) - Valencia (Spa)

De halve finales zien er als volgt uit:
Chelsea/Valencia - PSV/Liverpool
Roma/Manchester United - Milan/Bayern München