NEWCASTLE - Uiteraard was AZ-trainer Louis van Gaal niet tevreden na de 4-2-nederlaag van zijn ploeg tegen Newcastle United. "Maar we zijn nog niet kansloos", keek hij desondanks vooruit naar de return, volgende week in Alkmaar.

"Twee keer scoren moet kunnen, zo lang we maar geen tegengoal krijgen."

Van Gaal vond zijn ploeg, die bij rust tegen een 4-1-achterstand aankeek, slordig spelen in Newcastle. "We leden veel balverlies in opbouwend en aanvallend gebied. Daardoor waren er veel omschakelingsmomenten waarbij je met Martins een kwaad figuur hebt. Daarbij hebben we slecht verdedigd al hebben ze niet eens zo veel kansen gehad. Maar ze schoten ze er wel allemaal in."

1-0

Een positief puntje had Van Gaal ook gezien. "De tweede helft hebben we met 1-0 gewonnen. Hoewel we niet goed gespeeld hebben, dwongen we wel kansen af. Maar al met al hebben we onder ons niveau gespeeld en dan kom je Europees tekort en word je afgestraft."

Naar gevoel

Verdediger Barry Opdam had een nare avond gehad in Newcastle. "Als je de intentie hebt niet te verliezen en je gaat naar huis met een 4-2-nederlaag, dan ga je hier met een naar gevoel weg. We leden veel balverlies op het middenveld en dan lag het achterin helemaal open. Het is niet de bedoeling dat je open huis houdt", gaf hij de problemen van AZ in de eerste helft aan.

Opdam gaf AZ nog wel een kansje in de return. "Het is nog te doen. Twee treffers is te overbruggen. Het was met 4-1 een ander verhaal geworden", meende hij.