AMSTELVEEN - De volleybalsters van Martinus zijn uitgeschakeld in de Champions League. De Russische tegenstander Dinamo Moskou besliste het duel in de kwartfinales donderdag in Amstelveen voortijdig door de tweede set met 25-21 te winnen. De ploeg uit Rusland had nog maar één set nodig na de 3-0-zege vorige week in het eerste duel in Moskou.

Martinus wist de spanning donderdag nog wel in de wedstrijd te houden door met 25-21 de eerste set te pakken, maar in het tweede bedrijf moest de ploeg van coach Avital Selinger toch buigen voor de sterke Russische formatie. Martinus won het laatste Europese duel uiteindelijk met 3-1 (25-21 21-25 25-15 25-13). Dit kwam mede doordat Dinamo-coach Zajko Leonid zijn tweede keus de partij liet afmaken.

"Het is jammer dat de coach verstoppertje wilde spelen, maar ik ben blij dat we het professioneel hebben kunnen afmaken en Dinamo het in de eerste sets moeilijk hebben kunnen maken", zei Selinger.

Sterk

Debutant Martinus kon het Europese toneel ondanks de uitschakeling toch met opgeheven hoofd verlaten. De kersverse bekerwinnaar speelde sterk in de eerste set tegen de sterrenformatie met onder anderen de boomlange Russische internationals Elena Godina (1,96) en Ekaterina Gamova (2,04) in de gelederen.

Ook in de tweede doorgang vocht het team met Nederlandse internationals sterk terug van een 12-6-achterstand. Martinus kwam in de sfeervolle Emergohal zelfs op een voorsprong van 17-15, maar slaagde er niet in deze marge vast te houden. Dinamo Moskou nam het initiatief over en verzekerde zich door de setwinst van een startbewijs voor de Final Four.

Ervaring

Met de reeks wedstrijden in Europa heeft het team van Selinger de nodige ervaring opgedaan op internationaal niveau. Dit was ook het doel dat de coach met de deelname aan het belangrijkste Europese toernooi voor ogen had. Selinger: "We hebben nu veel videomateriaal verzameld over hoe we het de Russische reuzinnen Godina en Gamova lastig kunnen maken. Dat is met het oog op het nationaal team heel belangrijk, want we hebben het afgelopen jaar daarop toch wat terrein verloren."

Regerend landskampioen Martinus kan zich nu gaan opmaken voor de play-offs om de Nederlandse titel. Voor internationale confrontaties moeten de vrouwen wachten tot mei. Dan begint voor het Nederlands team het seizoen.