AMSTERDAM - De toekomst van Fabio Capello bij Real Madrid hangt aan een zijden draad. Eerder werd al gespeculeerd over een vertrek van de Italiaanse oefenmeester, maar na de uitschakeling in de Champions League door Bayern München, is het zelfs onzeker of hij zaterdag nog op de bank zit in de topper bij FC Barcelona.

"Op dit moment kan ik niet garanderen dat Capello zaterdag op de bank zit", verklaarde technisch directeur Predrag Mijatovic donderdag in de Spaanse media. "Maar in principe zal Capello tegen Barcelona de coach zijn."

Sterk genoeg

Capello gaf woensdag na het met 2-1 verloren duel in München aan af te wachten wat de clubleiding besluit. Real-voorzitter Ramón Calderon zei te verwachten dat de oud-trainer van onder meer AC Milan sterk genoeg is om door te gaan. "De coach moet ook aangeven of hij het gevoel heeft dat de situatie verbetert", zei de preses tegen radiozender Cadena Ser. Ook verklaarde hij dat een vertrek van de Italiaan deze maand niet de beste oplossing is.

Teleurstellend

Real Madrid is opnieuw bezig aan een teleurstellend seizoen. Naast de uitschakeling in de achtste finale van de Champions League staat de club op de vierde plaats in de Primera División. De drie voorgaande seizoenen sloot het Madrileense sterrenensemble ook af zonder prijs.