INDIAN WELLS - Michaëlla Krajicek heeft haar tweede zege van het jaar binnen. De Nederlandse tennisster won woensdagavond in de eerste ronde van het toernooi in Indian Wells van de Zweedse Sofia Arvidsson in twee sets: 6-4 6-3.

Tot nog toe draaide de 18-jarige Almeerse een matig seizoen. Ze won eerder alleen een partij in het toernooi van Antwerpen. Krajicek treft in de tweede ronde de zwaarst denkbare opponente, namelijk de Russische wereldranglijstaanvoerder Maria Sjarapova.

De eerste set kende een grillig verloop. Arvidsson, honderd plaatsen lager op de wereldranglijst dan Krajicek (58e), bood goed partij. Beide speelsters leverden over en weer hun servicegames in. Uiteindelijk won Krajicek de eerste set mede dankzij een dubbele fout van de 23-jarige Zweedse bij een stand van 5-4 en 30-30.

Ritme

Krajicek kwam in het tweede bedrijf goed in haar ritme. Vooral haar service liep stukken beter en in twee games sloeg ze drie aces op rij.

Het toernooi in Indian Wells kende ook nog een afzegging van een topspeelster. De als vijfde geplaatste Russin Jelena Dementjeva kan niet tennissen wegens een ribblessure.

Sjarapova

Sjarapova maakt in Indian Wells haar rentree na een maand afwezigheid. Ze herstelde van een hamstringkwetsuur die ze in februari had opgelopen in de halve finales van het toernooi in Tokio.