AMSTERDAM - De beste verdediging van dit seizoen tegen de beste aanval. Dat is hetaffiche van de Super Bowl, die aanstaande zondag in het Qualcomm Stadium inSan Diego, Californië wordt gespeeld. Tampa Bay Buccaneers tegen OaklandRaiders. De Bucs versloegen zondag Philadelphia Eagles met 27-10 en deRaiders waren met 41-24 te sterk voor Tennessee Titans.

De openingsfase van de National Football Conference-finale gaf deBuccaneers weinig reden tot juichen. Het duel was slechts 52 secondenonderweg toen Philadelphia-runningback Duce Staley twintig yards overbrugdeom zijn ploeg de eerste touchdown en een 6-0 voorsprong te bezorgen.

Na tezijn bekomen van de schrik herpakten de Bucs zich en sloten ze het eerstekwart alsnog af met een 10-7 voorsprong. Vervolgens bleek Tampa Bay ook inde drie volgende kwarts veruit de sterkste. De ploeg speelt zondag zijneerste Super Bowl.

In de finale van de American Football Conference, tussen Oakland enTennessee, toonden de Raiders weer eens waartoe hun aanval in staat is. De in het zwart engrijs gehulde ploeg kwam tot 41 punten door wederom een sterk duel vanquarterback Rich Gannon. De meest waardevolle speler van dit seizoen wierppasses over een totaalafstand van 286 yards, stond aan de basis van drietouchdowns en bracht de bal in het laatste kwart zelf in de endzone.

Dewedstrijd van zondag betekent voor Oakland hun vierde Super Bowl. De ploegwon de finale al drie keer. De laatste eindzege stamt uit 1984, toen deRaiders nog gevestigd waren in Los Angeles.