PSV-verdediger Alex was woensdagavond met twee treffers in Londen (1-1) de onbetwiste man van de wedstrijd. Na afloop kon de Braziliaan zijn emoties nauwelijks de baas.

"Een fantastisch resultaat. We hebben een heel moeilijke week achter de rug. We hebben in deze wedstrijd tegen Arsenal alles kunnen overwinnen", jubelde de man die eerst in eigen doel scoorde en daarna de kapitale gelijkmaker op zijn naam bracht.

Hiddink

Zijn eerste trainer bij PSV, Guus Hiddink, genoot in de NOS-studio van de indrukwekkende reactie van zijn voormalige vertrouweling. "Ik ken hem een beetje, het is een emotionele jongen. Je kon zien dat zijn ogen vochtig werden toen hij over zijn eigen rol in de wedstrijd sprak. Alex is een fenomeen."

Hiddink had bij een andere Braziliaan, doelman Gomes, nog een blessure gezien. "Ja, dat gebeurde bij het juichen na de gelijkmaker van Alex. Ik hoop voor hem en voor PSV dat het niets ernstigs is."

Onbeschrijflijk

Ronald Koeman sprak na de 1-1 van een "onbeschrijflijke" wedstrijd. "Fantastisch gewoon, voor mij, voor de spelers, voor de club en voor onze supporters", glunderde de PSV-coach. "Met 1-1 hebben we hier gekregen wat we wilden."

Koeman was dik tevreden over het optreden van zijn gehavende ploeg. "Natuurlijk, die eigen goal van Alex was waardeloos. Maar daarna drukte Arsenal niet door. Ze hinkten een beetje op twee gedachten. Na de gelijkmaker van Alex was het gedaan. Arsenal had de moed en de kracht niet meer om terug te vechten. Dit was al een lekker toetje, ik ben benieuwd welke tegenstander er vrijdag bij de loting voor ons uitrolt."