GAP - De ruzie tussen de Belgische wielerploegen Quick-Step en Davitamon-Lotto is zondag in de veertiende Tourrit naar een kookpunt opgelopen. Quick-Step besloot aan kop van het peloton te sleuren om een kopgroep, met daarin de Belg Mario Aerts (Davitamon), in te rekenen.

Aerts reageerde furieus toen hij vernam dat de Belgische rivaal de tegenaanval had ingezet. De Belg besloot zijn eigen winstkansen op te offeren en ging veel kopwerk verrichten. "Ik begrijp niet waarom Quick-Step plots moest gaan rijden", sprak Aerts tegen de Belgische televisie.

"Daarom heb ik expres zo hard gefietst. Van mij mochten die twee jongens (medevluchters Fedrigo en Commesso) winnen. Ik voelde mijn benen leeglopen, maar ik had liever dat één van die twee won dan iemand anders."

Boonen

Tom Boonen, de kopman van Quick-Step, begreep niets van de ophef: "Ik vind Aerts een hele aardige jongen, maar hij moet niet klagen dat wij op kop reden", stelde de wereldkampioen. "We hebben de hele eerste Tourweek het tempo aangevoerd. En waarom? Omdat Davitamon ook in het peloton zat? Trouwens, we hebben er hooguit 45 seconden vanaf gehaald, daarna hebben andere ploegen gewerkt."

Overigens kreeg Aerts wel zijn zin. Mede dankzij zijn beulswerk mochten Fedrigo en Commesso voor de zege spurten. Het duo behield slechts enkele tellen voorsprong op de groep der favorieten. Aerts zelf was toen allang kansloos voor de overwinning. Hij moest lossen op de slotklim.