GAP - Twintig punten sprokkelde Michael Boogerd zondag in de veertiende etappe van de Ronde van Frankrijk bij elkaar voor het bergklassement. Het waren punten die in ieder geval niet bij een concurrent van ploeggenoot Rasmussen belandden, terwijl de Hagenaar ook zelf nog kans maakt op de bolletjestrui.

Rabobank-ploegleider Erik Breukink vond het vooral een teken dat Boogerd goed in zijn vel steekt. Na zijn indrukwekkende optreden in de Pyreneeën liet hij zich in de slotklim voor Gap opnieuw zien.

Mentsjov

"Het kost hem blijkbaar weinig moeite", zei Breukink, "maar ik maak me verder niet zo druk over die bergtrui. Het gaat voor ons de komende dagen om Mentsjov." Rabo's Spanjaard Oscar Freire liet zaterdag nog opzichtig de sprint om de zesde plaats en punten voor de groene trui lopen.

"Van mij had hij mee mogen sprinten", zei Breukink een dag later, "maar ook die trui heeft geen prioriteit. Wij gaan ook niet de hele tijd tegen Oscar zeggen: je moet dit, je moet dat. Maar hij haalt wel gewoon bidons voor Mentsjov."