SEDAN - Een close-up maak je normaal gesproken door in tezoomen. Een cameraman van de Franse televisie probeerde het tijdensde tweede touretappe echter op een ouderwetse manier: hij naderdede Franse coureur Lilian Jégou zó dicht dat beiden met elkaar inaanraking kwamen waardoor de renner tegen het asfalt sloeg.

Jégou was al na vijf kilometer in de aanval gegaan, samen metzijn landgenoot Frédéric Finot. Ongeveer negentig kilometer voor definish wilde de Franse cameraman de renner van Crédit Agricoleclose-up in beeld brengen. Daarbij raakte een kabel van de cameraverstrikt in het stuur van Jégou.

Jégou ondervond weinig hinder van de valpartij, al scheelde hetweinig of de renner had zware verwondingen opgelopen. Op het momentvan het incident wilden juist twee jurywagens de koploperspasseren. Toen Jégou tegen de grond smakte, kon de voorstejury-auto dankzij een reflex van de bestuurder de wielrennerontwijken.

De auto belandde in de berm, maar daardoor bleef Jégouongedeerd. Beide vluchters werden overigens door het pelotoningerekend.