Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ime Udoka

Boston Celtics schorst coach Udoka heel seizoen om relatie met medewerkster

Boston Celtics heeft coach Ime Udoka vrijdag voor het hele komende seizoen geschorst wegens het overtreden van de gedragscode van de club. Volgens meerdere Amerikaanse media had hij een relatie met een medewerkster van de NBA-club.
Door onze sportredactie

Volgens een verklaring van de topploeg Boston Celtics heeft Udoka zijn excuses aangeboden aan fans en spelers en heeft hij de straf geaccepteerd. Later wordt bekendgemaakt of Udoka het team volgend seizoen weer mag leiden.

Udoka, voormalig assistent-coach van San Antonio Spurs, Philadelphia 76ers en Brooklyn Nets, zal verder geen commentaar geven. Het is een van de zwaarste straffen ooit voor een hoofdcoach in de NBA.

De schorsing van Udoka is niet de eerste rel in de aanloop naar het nieuwe NBA-seizoen. Onlangs werd Phoenix Suns-eigenaar Robert Sarver voor een jaar geschorst wegens racisme en seksisme. Hij kreeg ook een boete van 10 miljoen dollar (ruim 10 miljoen euro).

De 45-jarige Udoka leidde Boston Celtics vorig seizoen naar de finale van de NBA, waarin de ploeg in de best-of-sevenserie met 4-2 verloor van Golden State Warriors. Het was Udoka's eerste jaar bij de club.

Voor het komende seizoen wordt Boston Celtics gezien als een van de favorieten voor de titel. Het nieuwe NBA-seizoen begint komende maand.


Lees meer over:

Boston CelticsNBABasketbal

Aanbevolen artikelen