Emma Oosterwegel heeft na het eerste onderdeel op de zevenkamp bij de EK atletiek in München opgegeven. De winnares van brons op de Olympische Spelen in Tokio kwam woensdagochtend ten val op de 100 meter horden.

Oosterwegel besloot na de val om de rest van het toernooi niet meer in actie te komen. Op de voorlaatste horde verloor de 24-jarige atlete haar evenwicht en ging ze onderuit.

"Dit is nog nooit gebeurd", zei de ontroostbare Oosterwegel tegen de NOS. De atlete was op het moment van de val op weg naar een goede tijd op het eerste onderdeel van de zevenkamp. "Het dringt nog niet helemaal tot me door dat het nu al klaar is."

In dezelfde heat liep de negentienjarige EK-debutante Sofie Dokter een tijd van 13,81 seconden. Anouk Vetter liep in een andere heat de vierde tijd (13,37). Vetter was net iets langzamer dan de Belgische Nafissatou Thiam, de topfavoriete voor goud (13,34).

Angela en Smidt door op 400 meter horden

Ramsey Angela en Nick Smidt hebben zich op de 400 meter horden geplaatst voor de halve finales. Angela zette in zijn serie de tweede tijd neer (49,51). Smidt liep met 50,06 ook de tweede tijd in zijn serie, waardoor hij zich automatisch heeft geplaatst voor de halve finales van donderdag.

Voor kogelslingeraar Denzel Comenentia is het EK atletiek voorbij. De 28-jarige atleet heeft zich bij de kwalificaties niet geplaatst voor de finale van het kogelslingeren. Comenentia, die traint en woont in de Verenigde Staten, kwam niet verder dan 68,89 meter, waarmee hij als laatste eindigde in zijn kwalificatiegroep.

Ramsey Angela springt over de horden bij de EK atletiek in München.

Ramsey Angela springt over de horden bij de EK atletiek in München.
Ramsey Angela springt over de horden bij de EK atletiek in München.
Foto: Getty Images