Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Thom de Boer

De Boer overtuigt met snelste tijd in series van 50 meter vrije slag op EK

Thom de Boer heeft dinsdag op de EK zwemmen in Rome overtuigend de halve finales van de 50 meter vrije slag bereikt. De Nederlander noteerde in de series de snelste tijd.
Door onze sportredactie

De dertigjarige De Boer tikte in de zesde van acht heats aan in 21,59, nipt boven het Nederlands record dat hij vorig jaar op 21,58 zette. De geboren Alkmaarder was slechts een van de vier zwemmers die onder de 22 seconden doken in het buitenbad in Rome.

Jesse Puts hoorde daar niet bij, maar mag zich ook gaan voorbereiden op de halve finales. De wereldkampioen van 2016 op de kortebaan klokte met 22,15 de achtste tijd. De tijd van Kenzo Simons (22,46) was niet voldoende om de halve eindstrijd te bereiken.

De halve finales van de 50 meter vrije slag beginnen dinsdag om 18.24 uur. De Boer, die zijn topsportleven combineert met een fulltimebaan als financieel analist, eindigde vorige zomer op de Olympische Spelen als achtste in de finale van de 50 meter vrij.

Anne Palmans plaatste zich op de 50 meter schoolslag voor de halve finales van later vandaag. De 22-jarige zwemster eindigde in haar heat als vijfde met een tijd van 31,37, overall de twaalfde tijd.

De gemengde estafetteploeg haalde op de 4x200 meter vrije slag zonder problemen de finale. Stan Pijnenburg, Luc Kroon, Imani de Jong en Silke Holkenborg noteerden in de series de vijfde tijd (7.41,51). De beste acht van de tien landen mochten naar de finale, die rond 20.00 uur begint.


Lees meer over:

ZwemmenEK zwemmen

Aanbevolen artikelen