Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nyck de Vries

Nyck de Vries valt uit na opmerkelijke crash met acht auto's in Formule E

Nyck de Vries is zaterdag uitgevallen tijdens de eerste Formule E-race van het weekend in Seoel. De 27-jarige Nederlander van Mercedes was in Zuid-Korea betrokken bij een opmerkelijke crash van acht auto's.
Door onze sportredactie

De Vries was een van de acht coureurs die al tijdens de eerste ronde de laatste bocht voor de finish misten. Alle auto's kwamen tot stilstand in de bandenstapels, waarbij de auto van Sébastien Buemi op de wagen van De Vries belandde.

De Nederlander moest daardoor lang blijven wachten totdat hij kon uitstappen. Hij bleef net als de andere betrokken coureurs ongedeerd. Voor Buemi, André Lotterer, Oliver Askew, Oliver Turvey en Dan Ticktum zat de race er ook op.

De Vries was de halo, de beschermende beugel over de cockpit, dankbaar. "Zonder de halo zou ik nog kleiner zijn geweest dan dat ik al ben", grapte de 1,67 meter lange Fries. "Ik ging er nogal ver onder, dus laten we er op een komische manier naar kijken in plaats van erom te huilen."

De race werd gewonnen door Mitch Evans, die daarmee nog wat druk zette op WK-leider Stoffel Vandoorne. Robin Frijns kwam als achtste over de finish in Zuid-Korea. Vandoorne, teamgenoot van De Vries, werd vijfde en heeft met nog één race te gaan (zondag in Seoel) 21 punten voorsprong op nummer twee Evans. De Belgische oud-Formule 1-coureur kan voor het eerst kampioen worden.

De Vries en Frijns zijn de nummers negen en zeven van de WK-stand. De Vries won dit seizoen twee races: in Riyad en in Berlijn. Hij stond in totaal drie keer op het podium. Frijns verscheen één keer vaker op het podium.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de crash in Seoel.


Lees meer over:

Nyck de VriesFormule E

Aanbevolen artikelen