Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Naomi Visser

Visser in wachtkamer na sterk optreden op eerste dag van EK turnen

Naomi Visser is in afwachting van wat haar sterke optreden op de eerste dag van de EK turnen in München waard is. In de eerste van vier subdivisies zette de Nederlandse met 52,265 de beste totaalscore neer.
Door onze sportredactie

De twintigjarige Visser had haar goede score voornamelijk te danken aan haar optreden op vloer (13,633) en brug (14,266). Op beide onderdelen stak Visser met haar score ver boven de concurrentie in de eerste subdivisie uit.

"Omdat we in de eerste subdivisie turnden, is het lastig om te zeggen waar deze score mij gaat brengen", zei Visser na afloop. "Er komen nog ontzettend veel turnsters in actie. Maar ik denk dat ik een goede uitgangspositie heb."

Vera van Pol noteerde na vier onderdelen een score van 51,499 en staat voorlopig vierde. Tussen de twee Nederlanders staan met Kim Bui (52,999) en Emma Leonie Malewski (52,032) twee Duitse turnsters. Tisha Volleman staat voorlopig op de zesde plaats.

Visser, Van Pol en Volleman zaten in de eerste van in totaal vier subdivisies. De laatste subdivisie, waarin onder meer de Britse ploeg in actie komt, begint rond 18.00 uur. Na de laatste subdivisie wordt bekend waar de Nederlandse turnsters eindigen.

Naomi Visser en Tisha Volleman.

Nederland tweede in landenklassement

Bij de wedstrijd is op basis van de totaalscore een medaille te winnen en kunnen turnsters zich plaatsen voor de toestelfinales (top acht per toestel, maximaal twee per land). Bovendien kunnen landen zich kwalificeren voor de teamfinale van zaterdag, waarvoor de beste acht landen zich plaatsen.

Het Nederlandse team, dat naast Visser, Van Pol en Volleman verder bestaat uit Sanna Veerman en Shadé van Oorschot, staat voorlopig tweede in het landenklassement met 155,464 punten. De Duitse turnsters, onder leiding van bondscoach Gerben Wiersma, deden het met 158,730 punten net iets beter.

De EK turnen zijn onderdeel van de gecombineerde kampioenschappen die van 11 tot en met 21 augustus plaatsvinden in München. Bij het grote evenement worden negen olympische sporten afgewerkt.


Lees meer over:

TurnenEK turnen

Aanbevolen artikelen