Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Arno Kamminga

Kamminga plaatst zich voor halve finale EK, Korstanje zwemt Nederlands record

Arno Kamminga heeft zich donderdagochtend zonder problemen geplaatst voor de halve finales van de 100 meter schoolslag op de EK zwemmen. Ook Marrit Steenbergen, Nyls Korstanje en Thomas Jansen plaatsten zich op hun onderdeel overtuigend voor de halve eindstrijd.
Door onze sportredactie

De 26-jarige Kamminga kwam op de 100 meter schoolslag in het buitenbad in Rome met 59,32 seconden tot de tweede tijd, achter de Italiaanse wereldkampioen Nicolò Martinenghi (59,08).

Kamminga werd in juni achter Martinenghi tweede op de WK in Boedapest en pakte zilver op de Olympische Spelen van vorig jaar. Olympisch kampioen Adam Peaty doet niet mee in Italië.

Ook Korstanje kwalificeerde zich voor de halve finales. De 23-jarige Nederlander plaatste zich met de snelste tijd (22,90) voor de halve eindstrijd op de 50 meter vlinderslag. Met zijn tijd dook hij bovendien 0,12 seconden onder het vorige Nederlands record, dat ook op zijn naam stond.

Steenbergen zwom tijdens de 100 meter vrije slag op de openingsdag naar de snelste tijd in haar serie: 54,22. Alleen Charlotte Bonnet uit Frankrijk was in een andere serie sneller (53,92).

Thomas Jansen plaatste zich als zevende voor de finale van de 400 meter wisselslag. De 20-jarige EK-debutant zwom in de series een persoonlijk record (4,18).

Donderdagavond zijn de halve finales op de 100 meter schoolslag (m), 100 meter vrije slag (v) en de 50 meter vlinderslag (m).

Nils Korstanje verbeterde zijn eigen Nederlands record.

Lees meer over:

ZwemmenMarrit SteenbergenArno Kamminga

Aanbevolen artikelen