Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dinja van Liere

Amazone Van Liere pakt op WK dressuur ook brons bij kür op muziek

Amazone Dinja van Liere heeft woensdag bij de WK dressuur in het Deense Herning de bronzen medaille veroverd bij de kür op muziek. Met haar paard Hermès kwam de Nederlandse tot een score van 86,900.
Door onze sportredactie

Voor de 31-jarige Van Liere betekende het haar tweede medaille tijdens dit toernooi. Afgelopen maandag pakte de WK-debutante ook brons in de Grand Prix Special.

De overwinning ging net als in de Grand Prix Special naar Charlotte Fry. De Britse kwam met Glamourdale tot 90,654. De Deense Cathrine Laudrup-Dufour, die na Van Liere in eigen land als laatste in actie kwam, pakte met Vamos Amigos het zilver met 89,411.

Emmelie Scholtens kwam ook uit in de finale. De Nederlandse moest met haar paard Indian Rock als eerste in actie komen en kwam tot 74,589. Daarmee werd ze vijftiende en laatste.

Eerder dit jaar werd Van Liere met Hermès al Nederlands kampioen. Vorig jaar boekte ze al eens een overwinning in de topwedstrijd van Aken. Ze ontbrak op de Olympische Spelen van Tokio door een administratieve fout van de internationale federatie FEI, die niet tijdig kon worden rechtgezet.

Maikel van der Vleuten
Maikel van der Vleuten was individueel de beste Nederlander op het eerste onderdeel bij de springruiters.

Springruiters beginnen WK met achtste plaats

De Nederlandse springruiters van bondscoach Jos Lansink begonnen de WK in Herning met een achtste plaats op het eerste onderdeel. Dat was een springproef op tijd. Maikel van der Vleuten was met Beauville individueel de beste Nederlander op de veertiende plaats.

Harrie Smolders werd 34e met Monaco en Sanne Thijssen 36e met Con Quidam. Het resultaat van Jur Vrieling met Long John Silver (64e) telde niet mee.

De achterstand in de proef op de Fransman Julien Epaillard, die met Caracole de la Roque het snelst was, wordt omgezet in strafpunten. Zo gaat Zweden in het landenklassement aan de leiding met 3,69 strafpunten. Frankrijk staat tweede met 5,44 en België derde met 5,49. Nederland heeft 9,31 strafpunten.

De landenwedstrijd telt nog twee manches, een op donderdag en een op vrijdag. De springruiters willen zich op de WK plaatsen voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Het team van Lansink moet dan bij de beste vijf landen, exclusief Frankrijk, eindigen.


Lees meer over:

Paardensport

Aanbevolen artikelen