Nikola Jokic gaat het grootste contract ooit ondertekenen in de NBA. De sterspeler van Denver Nuggets zet zijn handtekening onder een vijfjarig contract ter waarde van 270 miljoen dollar (bijna 258 miljoen euro), bevestigen zijn zaakwaarnemers vrijdag tegen ESPN.

Jokic werd de afgelopen twee seizoenen uitgeroepen tot waardevolste speler van de reguliere competitie in de NBA. Hij behoort al jaren tot de topscorers van de grootste basketbalcompetitie ter wereld.

De 27-jarige Serviër speelt sinds 2015 in de NBA voor de Nuggets, die het afgelopen seizoen in de eerste ronde van de play-offs moesten afleggen tegen de latere kampioen Golden State Warriors.

Met zijn megacontract neemt Jokic het record over van Giannis Antetokounmpo. De vedette van Milwaukee Bucks tekende anderhalf jaar geleden een vijfjarig contract ter waarde van zo'n 228 miljoen dollar (218 miljoen euro). Vrijwel gelijktijdig met Jokic brak ook Bradley Beal dat record. Hij tekende een vijfjarig contract bij Washington Wizards ter waarde van 251 miljoen dollar.

Het huidige contract van Jokic bij de Nuggets loopt volgend jaar af. De 2,11 meter lange Serviër zei direct na de uitschakeling door de Warriors al dat hij graag bij de Nuggets wilde blijven.

"Als er een aanbod op tafel komt, ga ik dat natuurlijk accepteren. Ik hou van deze organisatie en de mensen die hier werken", vertelde 'The Joker', die door zijn nieuwe contract tot medio 2028 vastligt bij zijn club.

Top 5 grootste NBA-contracten

  • 1. Nikola Jokic - 270 miljoen dollar (vijf jaar)
  • 2. Bradley Beal - 251 miljoen dollar (vijf jaar)
  • 3. Giannis Antetokounmpo - 228,2 miljoen dollar (vijf jaar)
  • 4. Stephen Curry - 215,4 miljoen dollar (vier jaar)
  • 5. Luka Doncic - 215,2 miljoen dollar (vijf jaar)