Synchroonzwemster Anita Alvarez is woensdag tijdens haar oefening bij de WK zwemmen in Boedapest buiten bewustzijn geraakt. De Amerikaanse moest door haar coach Andrea Fuentes uit het water gehaald worden.

De 25-jarige Alvarez liet het publiek enorm schrikken toen ze opeens naar de bodem zonk. Haar Spaanse coach Fuentes, zelf in het verleden een succesvol synchroonzwemster, aarzelde geen moment en sprong haar pupil achterna.

"Ik moest het wel doen, omdat van de organisatie niemand aanstalten maakte", zei Fuentes tegen Marca. "Ik was bang omdat ik zag dat ze niet ademde, maar nu gaat het gelukkig heel goed met haar."

Alvarez werd naar de kant gehaald en ontving direct medische hulp. Ze lijkt niets aan het penibele voorval overgehouden te hebben, maar moet de komende dagen nog testen ondergaan om de oorzaak van het flauwvallen te achterhalen.

Fuentes maakt zich geen zorgen. Ze benadrukt dat het in andere sporten wel vaker gebeurt dat atleten flauwvallen. "We kennen de beelden uit de marathon en het wielrennen. Onze sport is niet veel anders. Ook in het zwembad gaan we soms over onze limiet."

Alvarez deed twee keer mee aan de Olympische Spelen. Vorig jaar werd ze nog verkozen tot beste synchroomzwemster van de Verenigde Staten.

Anita Alvarez werd zo snel mogelijk uit het zwembad gehaald.

Anita Alvarez werd zo snel mogelijk uit het zwembad gehaald.
Anita Alvarez werd zo snel mogelijk uit het zwembad gehaald.
Foto: AFP