Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lesley Pattinama Kerkhove

Pattinama-Kerkhove en Hartono bereiken tweede ronde kwalificaties Wimbledon

Lesley Pattinama-Kerkhove en Arianne Hartono hebben zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor Wimbledon. Patinname-Kerkhove won in Roehampton in twee sets (6-3 en 6-2) van Lea Boskovic uit Kroatië en Hartono versloeg de Française Carole Monnet met 7-5 en 6-3 . Suzan Lamens en Indy de Vroome werden uitgeschakeld.
Door NU.nl/ANP

Om het hoofdtoernooi te bereiken moeten de dertigjarige Pattinama-Kerkhove (WTA-142) en de vier jaar jongere Hartono nog twee partijen winnen. In de volgende ronde neemt Pattinama-Kerkhove het op tegen de Spaanse Andrea Lázaro García (WTA-201). Het is nog niet bekend tegen wie Hartono het opneemt in de tweede kwalificatieronde voor Wimbledon.

Vorig jaar haalde Pattinama-Kerkhove het hoofdtoernooi van Wimbledon, waarna ze in de eerst ronde stuntte tegen Svetlana Kuznetsova, destijds de nummer veertig van de wereld. Dat is ook de enige keer dat ze de tweede ronde haalde op een Grand Slam-toernooi.

Hartono debuteerde begin dit jaar als qualifier op de Australian Open op een grand slam. In de kwalificaties voor Roland Garros werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld.

Eerder op dinsdag ging Lamens onderuit in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. De 22-jarige Nederlandse verloor in twee sets (7-5 en 6-1) van de Oekraïense Daria Snigur. Ook de 26-jarige De Vroome redde het niet. De Brabantse verloor in twee sets van Maddison Inglis uit Australië: 7-6 (8) en 6-1.

Arantxa Rus zien we sowieso op de grasbanen in Londen, zij is als nummer 86 van de wereldranglijst rechtstreeks gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi.

Suzan Lamens
Suzan Lamens in actie op het ATP-toernooi in Rosmalen.

Drie Nederlandse mannen zeker van hoofdtoernooi

Bij de mannen kreeg Tim van Rijthoven een wildcard voor het hoofdtoernooi na zijn historische toernooizege in Rosmalen. Tallon Griekspoor (WTA-53) en Botic van de Zandschulp (ATP-26) zijn op basis van hun ranking rechtstreeks geplaatst. Gijs Brouwer, Jelle Sels en Jesper de Jong werden maandag uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi.

Wimbledon begint maandag en duurt tot en met 10 juli. Novak Djokovic verdedigt zijn titel bij de mannen. Bij de vrouwen komt er sowieso een nieuwe winnaar, want de Australische winnares van 2021 Ashleigh Barty is gestopt.


Lees meer over:

Wimbledon

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties